Het grootste deel (ongeveer 95%) van onze omzet is de oranje pompoen. We werken met verschillende rassen die we verdelen over de verschillende grondsoorten en klimaatzones. De rassen die we telen worden zorgvuldig op smaak en kwaliteit geselecteerd. Dit doen we onder andere door middel van brix (suikergehalte) metingen. Zo zorgen er voor dat er met dit soort veelzijdig in de keuken gewerkt kan worden.
Een belangrijke eigenschap van deze pompoen is dat hij niet geschild hoeft te worden waardoor hij ook makkelijk in de keuken te verwerken is.
Oranje bio pompoen heeft een zachte smaak. Heerlijk om te roosteren in de oven of om romige pompoenensoep van te maken.
- Smaak: De oranje bio pompoen heeft een zachte smaak.
- Bewaren: Buiten de koelkast.
Deze groene pompoen is de meest gegeten pompoen ter wereld. Met name in Azië maar ook in Italië worden er veel geconsumeerd. Zijn nootachtige smaak en relatief veel vruchtvlees zijn typische eigenschappen voor dit soort. Door het hoge zetmeel gehalte blijft deze pompoen ook in de oven mooi van structuur waardoor hij zeer geschikt is in allerlei ovenschotel gerechten.
De grootste uit ons assortiment kenmerkt zich door zijn zoete en bijna meloenachtige smaak. Ook is deze pompoen zeer geschikt voor ovengerechten vanwege de goede consistentie en valt deze goed in de smaak in de buitenlandse keuken.
Met de draderige vruchtvlees structuur van deze pompoen kan deze worden ingezet in verschillende pastagerechten als alternatief voor bijvoorbeeld spaghetti. Uitermate geschikt dus voor mensen die koolhydraat arm willen eten en toch een goed Italiaans gerecht op tafel willen zetten.