Dienstverlening

De Terp is in 1984 opgericht als een Biodynamische tuinderij met 1ha. groenteteelt. Door de jaren heen is de tuinderij uitgegroeid tot een gemengd akkerbouwbedrijf met vleesvee. In 1998 is begonnen met de eerste leveringen Bio pompoenen aan de grootste Nederlandse supermarkt. De eerste pompoenenwasstraat in Europa was een feit. Na 22 jaar werkt De Terp nog steeds nauw samen met deze supermarkt wat geld als een pijler onder het bedrijf.

Met een volume van ruim 100 ton in het jaar 2000 naar ruim 7.500 ton in 2020 is er een grote groei doorgemaakt de afgelopen jaren. In 2018 is besloten om afscheid te nemen van de veehouderij tak en wordt alle aandacht gericht op de verdere ontwikkelingen in de pompoenmarkt.

De Terp werkt voornamelijk met eigen (ingekocht) product. Daarnaast bieden we in sommige gevallen ook onze oogst, opslag, was en verpak diensten aan wanneer dat voor de hand ligt.

Naast het vaste contractwerk met telers in Nederland, Duitsland en België werken we met name in het Import seizoen ook op commissie basis. Op deze manier zoeken we altijd naar de beste oplossingen voor onze partners als het gaat om de verdeling tussen zekerheid, risico en een goede prijs. Inmiddels werkt de Terp samen met meer dan 30 telers uit verschillende landen om jaarrond in pompoenen te kunnen voorzien. Met de meeste telers is er al een jarenlange samenwerking en vormen ze een stabiele en transparante keten waarin De Terp als ketenregisseur opereert. Hierbij zijn de telers de belangrijkste stakeholders die met hun Biologische teeltmethode bijdrage aan een gezonde toekomst voor mens en milieu.