Onze Klanten

Onze Klanten

Groothandel en industrie

 

Pompoenen

Van oorsprong is pompoen een typisch biologisch product alleen bekend bij de alternatief georiënteerde consument, echter in de loop der jaren is het een product geworden met een steeds grotere bekendheid. Nadat AH begonnen is met de verkoop hebben steeds meer supermarkten de pompoenen in de schappen liggen. Al sinds 1984 worden er op de Terp pompoenen geteeld, en sinds 1998 is de Terp begonnen met het leveren van biologische pompoenen aan Bakker/Albert Heijn, en heeft het product een fikse groei doorgemaakt in de supermarkt. Dit is een goede impuls gebleken om de pompoen productie en verwerking te optimaliseren.
De Terp Pompoenen/Squashpackers is daarmee uitgegroeid tot de Nederlandse pompoenspecialist, voor de teelt, oogst, opslag en verwerking (wassen en klein verpakken) van de pompoenen. Op het eigen biologisch gemengde bedrijf De Terp, telen we ruim 20 ha. pompoenen, en in samenwerking met andere collega’s in binnen en buitenland (Duitsland, België, Portugal, Nieuw Zeeland en Argentinië) telen en vermarkten we nog eens 190 ha. Voor voldoende opslag en verwerking mogelijkheden hebben we nieuwe pompoenschuren, voor 3000 ton. We kunnen uit voorraad het jaar rond leveren.

“Riversquash”

Onder de naam “Riversquash” leveren kwaliteit van de beste rassen en de beste gronden, met minimale garantie van een brix waarde 8 tot 15 in de gewenste hoeveelheid en continuïteit. We beschikken over drie decennia ervaring en zijn we in staat om grotere partijen gewassen pompoenen, gesorteerd naar wens van verschillende klanten, te leveren. Wij kunnen leveringen garanderen op langere termijn in verschillende hoeveelheden, maten en verpakkingen. De pompoenen worden centraal opgeslagen voor kortere en langere bewaring, gewassen, gesorteerd, gelabeld, verpakt en geleverd door heel Europa. De teelt wordt vanaf zaadje tot eindproduct verzorgd door enthousiaste gemotiveerde boeren die graag hun bedrijf biologisch en duurzaam inrichten.

Industrie

Voor onze industrieklanten leveren we altijd een product op maat. We kiezen de juiste rassen voor het gewenste eindproduct en leveren dat in gewenste hoeveelheden en specificaties af. Een goed eindproduct begint bij het juiste ras, teeltgebied, grond, oogst en levermoment.

Interesse of vragen?

Neem gerust contact op met ons!