Ons Bedrijf

Ons Bedrijf

De Terp Squashpackers BV

De Terp Squashpackers is een aparte specialistische tak van het gemengde biologische landbouwbedrijf en Landgoed De Terp.
Sinds de jaren 90 hebben de pompoenen onze speciale aandacht en is de pompoenen business uitgegroeid tot een volwaardig allround productie bedrijf vanaf zaad vermeerdering tot teelt, oogst, opslag, verwerking en import / export.
Vanaf het eerste jaar bij de introductie in de AH winkels, is de pompoen langzaam uitgegroeid van een onbekend product tot een volwaardig populaire groente. Navenant is de omzet in de supermarktwinkels uitgegroeid van enkele duizenden pompoenen tot honderden duizenden pompoenen.

Op het Landgoed De Terp in Erichem wordt tegenwoordig meer dan 3000 ton pompoenen opgeslagen gewassen gesorteerd en verpakt voor klanten in Nederland en de EU.
De Terp beschikt over een netwerk van biologische akkerbouwers in Nederland, België, Duitsland, Portugal, Nieuw-Zeeland en Argentinië, die op contract ruim 175 ha. pompoenen zaaien en af land aanleveren in Erichem.
Daarnaast worden er pompoenen van vrije telers aangekocht gedurende de winter voor levering op de EU exportmarkt.

De voorraad pompoenen waar we mee werken bestaat uit verschillende rassen van verschillende grondsoorten en uit verschillende regio’s. We telen en leveren:
• Oranje rassen: Uchiki Kuri, Orange Summer, Fictor, eigen selectie
• Groene rassen: Kabocha /Sweet Mama en Buttercup
• Spaghetti pompoenen : Stripetti
• Grijs-groene: Crown Prince
• baby pompoenen: Spark

Ons leveringsprogramma is jaarrond, en we kunnen een optimaal product leveren met leveringsgarantie waarbij smaak en kwaliteit voorop staat. We telen uitsluitend de goede rassen op de betere gronden met een minimale brix waarde van 7 tot 15.
Alle pompoenen worden gewassen, gesorteerd en verpakt in de gewenste specificaties van de verschillende klanten.
Er wordt gebruik gemaakt van de allernieuwste oogst, was en sorteertechniek, speciaal gemaakt voor onze pompoenen.

Biologisch landbouwbedrijf De Terp

De Terp is een gemengd biologisch landbouwbedrijf met akkerbouw en vleesveehouderij. Ooit in 1985 begonnen als een kleine biologische tuinderij op één hectare, is ons bedrijf uitgegroeid tot een volwaardig gemengd familie bedrijf met 97 ha. Sinds begin jaren 90 hebben wij de graslanden en akkerlanden van het Landgoed Soelen van SBB onder ons beheer. Ons bedrijf ligt op een oude stroomrug in het stroomgebied van de Linge. De bodem waarop wij sinds 1984 boeren bestaat dus uit rivierklei. De Terp is een echt pioniersbedrijf uit de tijd dat certificering voor biologische boeren onnodig was, omdat zij van binnen uit gemotiveerd waren voor een alternatieve en duurzame landbouw.

Jeroen Robbers (1958), de oprichter van de Terp, is geïnspireerd vanuit de Biologisch dynamische opleiding Warmonderhof, en heeft stap voor stap de verschillende disciplines binnen het bedrijf van fijne tuinbouw tot grove groenteteelt, akkerbouw en veehouderij, ontwikkeld en doorlopen. Sinds 2012 is Rinke Robbers (1987) binnen het bedrijf werkzaam. Rinke heeft de biologisch dynamische deeltijdopleiding Warmonderhof doorlopen en is klaar voor opvolging.

De Terp doet verder aan Landgoed en natuurontwikkeling, er wordt energie neutraal en nagenoeg CO2 neutraal gewerkt. Warmte uit de pompoenen bewaarschuren wordt benut voor verwarming en tapwater, van 3 verschillende woningen en personeelsruimten. Er wordt geen gas meer verbruikt. Leemkachels branden op hout uit eigen bos. Onze elektrische bedrijfsauto’s rijden op eigen zonnestroom.
In 2004 is er 6 ha. inheems bos aangelegd, goed voor 966 ton CO2 vastlegging. Alles is gerangschikt onder de Natuurschoonwet, en De Terp heeft een Landgoed bestemming gekregen. 

 

Wil je de boerderij beter leren kennen?

Bezoek dan onze website www.cvdeterp.nl